Oct 032018
 

Evropska akademija nauka iz Beograda postala je u petak, 27.4. bogatija za dva svetska naučnika. Naime, professor dr Muhamad Abdul Aziz Al Baker iz Katara je specijalni predstavnik Svetske organizacije za mir, innovator I počasni član WOFP – OMPP i Fernando Lopes iz Portugalije, predsednik Saveza inovatora i naučnika Portugalije, kao I podpredsednik Saveza inovatora Evrope, postali su redovni članovi Evropske akademije na svečanosti koja je upriličena u hotelu Slavija. Svečanoj inauguraciji prisustvovali su brojni akademici I uglednici iz zemlje I sveta.
Predsednica Evropske akademije nauka akademik Snježana baronesa Rajačić istakla je da kada govorimo o inovacijama govorimo o buducnosti, jer bez inovacija nema razvoja I napretka. Ponosni smo na naše akademike I članove Kluba inovativnih umova koji su nosioci velikih svetskih priznanja . Ljudima koji su uz pomoć multidisciplinarnih znanja članova naše akademije realizovali svoje projekte, inovacije i patente, te ih plasirali na trziste. Ljudima koji su na osnovu svojih inovacija oformili svoja preduzeća, zaposlili radnike I time doprineli razvoju privrede zemlje.
Pre svečane večere predsednica baronesa Rajačić je istakla i planove koji stoje pred ovom elitnom, i širom sveta priznatom organizacijom.
Izmedju ostalog, koristim priliku da najavim osnivanje Ekonomskog saveta Evropske akademije nauka sa predlogom da na njegovom čelu bude naš akademik iz Švedske Slobodan Petković. Ekonomski savet ce se baviti ekonomskim pitanjima koji mogu biti od interesa za širu javnost, a kad bude osnovan, javnost će biti informisana putem medija.

Svečana Akademija – obraćanje predsednice EAN Snježane baronese Rajačić

 

Predsednik UO EAN prof. dr Mladen Bodiroža govori postignutom o značaju I ugledu Akademije

 

Akademik Mladen Karić, Koordinator za saradnju sa inostranstvom EAN najavljuje nove članove

 

Akademik prof dr Muhammad Abdul Aziz Al Baker iz Katara I akademik Fernando Lopes iz Portugala

 

Akademik Mladen Karić, akademik Al Baker, predsednica EAN Snježana baronesa Rajačić I akademik Minja Nikolić

 

Druženje akademika I gostiju EAN nakon svečane Akademije

 

Izvođenje himne IFIA autora akademika Mladena Karića