Clanova

 

Članovi Evropske akademije nauka (EAN) u Beču.

U Beču je, 28.10.2016 u 18 sati, održana Promocija književnog stvaralaštva Biljane Bibe Petrović i Slobodana Petkovića.U divnom ambijentu (Spiegl Saal) ministarstva sporta uz prigodan program, prisutni su sa velikom paznjom pratili tok Promocije.Goste je pozdravio Dr.habil Dr. Wolfgang Rohrbach, ispred Udruzenja invalida gospodin Franz Dallinger i ispred Integracionog i kulturnog udruzenja “Fokus” Vesna Klinger , koja je i pročitala zahteve i inicijative upućene bečkom poslaniku srpskog porekla gospodinu Nemanji Damnjanoviću.
Čitalac sliku treba da upotpuni, prepoznajuci lične i tuđe drame, činove i epiloge izvlačeći pouke. U knjigama je dovoljno materijala, uloge su podeljene, naziru se i putokazi. Koliko nas je i ko smo? Gde grešimo i šta nam je raditi, čemu se prikloniti? Biljana Biba Petrovic se ogledala u dva najcenjenija i verovatno najteža književna rada. Roman i pripovetka – proza! Roman “Muške suze” je objavljen 2006. godine a knjiga “Zašto” 2005!  Oba naslova je objavila izdavačka kuća “Aš delo” iz Zemuna. Knjiga “Besmrtna” 2015 godine. U svim svojim ostvarenjima Biljana pliva, ili možda roni u dubinama prirode ljudskog ponašanja, izazvanog dubokom i skrivenom potrebom svakog pojedinačnog bića, gde se većina ne usuđuje ni da se pokvasi a kamoli zagazi. Ono što je najvažnije u svim Biljaninim tužnim pričama – završava se nadom, sto je jako važno za sve one koji strahuju da je život bezvredan i da za njih nema mesta.

bec1
U drugom delu programa predstavljen je specijalni gost , gospodin Slobodan Petković – ekonomski analiticar i makroekonomista, koautor knjige “Humanizam – novo drustveno uredjenje”!
Šta je najveca prednost kod uvodjenja Humanizma kao društvenog uređenja? – Najveća i najvažnija civilizacijska tekovina ovog novog društvenog uređenja je slabljenje uticaja politike i partija a jačanje uticaja ekonomije na sve segmente društva. Jaka ekonomija omogućava veliki napredak nauke, kulture i sporta, koji su potpuno oslobođeni od uticaja politike, tako da imaju slobodu da napreduju i razvijaju se za dobrobit čovečanstva!

bec3U emisiji “Fokus “, gde je prikazan INTERVJU sa gospodinom Petkovićem, dati su odgovori na pitanja – šta je MARŠALOV PLAN i šta sadrži? Budžet kao uslov svih uslova preporoda, kako legalizovati sivu ekonomiju, zašto industrijske zone, zašto lokalne ekonomske samouprave , monopol – najveća opasnost civilizacije!

Odgovarajući na pitanja prisutnih, gospodin Petković je naglasio da se BUDŽET mora podići potpunom slobodom a mi koji živimo i radimo u dijaspori – otvaranjem vrata kapitala.