Feb 142020
 

Na 63. Međunarodnom Sajmu tehnike u Beogradu, koji se održava od 21.-24.maja 2019.g., delegacija Evropske akademije nauka u sastavu, akademik Snježana Rajačić i akademik Nikola Japundžić, upoznala se sa najnovijim tehničko tehnološkim naučnim i inovativnim domaćim i svetskim dostignućima. Izuzetno srdačan je bio prijem naše delegacije na štandu našeg dugogodišnjeg partnera Međunarodnog inovacionog kluba ARHIMED iz Moskve. Predstavnici Arhimeda, na čelu sa Mirkom Mitićem, upoznali su našu delegaciju sa svim novitetima sa kojim se predstavljaju našoj javnosti.
Predsednica je sa dr Viktorom Ratkovim –Predsednikom Centra za intelektualnu svojinu Ruskih železnica razgovarala o uspostavljanju saradnje, te o mogućnostima plasiranja njihovih inovativnih rešenja na području Srbije i regije, te o mogućnostima implementiranja inovativnih rešenja naših akademika i članova Kluba inovativnih umova EAN u njihov inovativni i privredni sistem.
Dr Viktor Ratkov je predsednici EAN Snježani Rajačić uručio plaketu za izuzetan rad i doprinos razvoju i implementaciji inovacija, te najbolju inovaciju od strane JSC NIIAS RUSIA.

Akademik Snježana Rajačić i akademik Japundžić na štandu Arhimeda -Moskva