Feb 152020
 

U prelepom ambijentu Vile Jelena , pred brojnim akademicima, naučnicima, inovatorima, predstavnicima verskih zajednica, kao i drugim uzvanicima iz zemlje, regiona i sveta, te u prisustvu medija dodeljena je specijalna nagrada najzaslužnijem pojedincu čije su naučne i inovativne aktivnosti, te njegov angažman širom sveta za bolji suživot, promovisanje sličnosti unatoč razlikama među narodima i nacijama, doprinele boljitak na globalnom planu na polju mira, tolerancije i humanizma.
Svečanu dodelu nagrade svojim prisustvom je uveličao i predsednik Svetske organizacije za mir – World Organisation For Peace WOFP gospodin Carlos Peralta.
U uvodnom govoru predsednica EAN Snježana baronesa Rajačić je istakla značaj upotrebe nauke i inovacija u službi svetskog mira i tolerancije, te najavila proglašenje laureata nagrade EAN GLOBAL AWARD FOR PEACE, TOLERANCE AND HUMANISM za 2019.g.
Dobitnik Nagrade je akademik prof.dr Muhammad Abdul Aziz Al Baker koji je pozdravljen snažnim aplauzom. Nagradu su mu uručili predsednica EAN Snježana baronesa Rajačić i akademik Mladen Karić, Koordinator EAN za saradnju sa inostranstvom.
Akademik Al Baker se nakon uručenja nagrade obratio prisutnima, te istakao da ga ovako veliko priznanje i nagrada obavezuje da još jače i više radi u cilju uspostavljanja mira , tolerancije i humanizma među ljudima širom sveta.
Predsednik WOFP g. Carlos Peralta, je takodje, u ime Svetske organizacije za mir, uručio specijalnu nagradu našem laureatu akademiku prof.dr Muhammadu Abdulu Aziz Al Bakeru, te se obratio prisutnima.
U čast širenja mira, humanizma i tolerancije pušteno je i poletelo u svet 12 belih golubova sa ispisanim porukama mira.