Feb 152020
 

Msc Ivana Vujasin, članica Kluba inovativnih umova Evropske akademije nauka i akademik EAN dr Boro Vujasin organizatori su kongesa s međunarodnim učešćem “Ishrana budućnosti”. Dvorana Spensa bila je premala da primi sve zainteresovane na Kongres, deveti po redu, koji je okupio eminentne stručnjake iz različitih oblasti koji kroz svoje radove i izlaganje obuhvataju sve aspekte zdravog načina života. Skup su svojim učešćem uveličali i predsednik UO Evropske akademije nauka akademik prof.dr Mladen Bodiroža, te akademik Davidović.
Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić u izjavi za medije pre početka Kongresa poručio je da će lokalna samouprava uvek podržati ovakve skupove jer “shatamo koliko je ova tema bitna za razvoj civilizacije i da ne smemo verovati da smo izolovani od takvih uticaja”.
Koncept “Ishrana budućnosti” odnosi se na sve životne sfere koje doprinose zdravom i srećnom životu, od zdrave ishrane, fizičke aktivnosti, ekologije i zaštite životne sredine do pozotivne psihologije.
Kongres je okupio učesnike iz 11 zemalja, sa preko 70 predavača. U Zborniku radova publikovan je 101 rad.