Dec 242021
 

U svečanoj sali hotela President Palace održana je redovna godišna Skupština. Skupštini su prisustvovali, u skladu sa epidemiološkim merama, redovni članovi akademijei gosti.
Nakon podnošenja Izveštaja o radu za 2021.g koji je prezentovao akademik prof.dr Mladen Bodiroža, on je usvojen. Prezentovani su i planovi za sledeću godinu, koji su takodje, saglasno usvojeni.
Predsednica Snježana baronesa Rajačić je konstatovala da je ugled naše Akademije svakim danom sve veći. Naša snaga su znanje i inovativni potencijal, koji naši članovi nedvojbeno poseduju. U naše redove primamo samo najbolje među najboljima. To su postulati kojih se nikad nećemo odreći.
Specijalni gost Skupštine je bio predsednik Svetske organizacije za mir WOFP, gospodin Carlos Peralta, koji se skupu obratio govorom u kojem je istakao potrebu pronalaženja načina da uz upotrebu nauke i inovacija stalno radimo na uspostavljanju svetskog mira i tolerancijie.
Posebno se zahvalio predsednici Snjezani baronesi Rajačić na elanu ,snazi i znanju kojim predvodi Evropsku akademiju nauka.