Nov 152016
 

 

POBEDA TRAMPA MENJA SVET

Čestitajući pobedu većinskoj Americi i predsedniku Trampu osećamo da se sunce pojavljuje i na našem prozoru. Uvereni smo da će on da bude najveći inovator Novog svetskog poretka, kormilar budućnosti koji će znati da deli radost i sa drugima.

Viteški, hrabSlikovni rezultat za Trampri, ponosni i mogozaslužni srpski narod proživeo je poselednjih decenija neopisiv pritisak, pogrom i proterivanja.  Vreme je da se i njegova jedra isprave i da se njegov brod pokrene u pravcu kojim je plovio vekovima uz SAD i druge saveznike. Saveznićki narod u dva rata postradao je od onih kojima je Bog daleko, a novac vera. Ova dugo potiskivana Amerika koja je danas na sceni čekala je, kao i mi, da se oslobodi decenijskih globalističkih stega.

Nije na nama naučnicima i pronalazačima da se bavimno politikom, ali se poslednje godine politika počela da bavi s nama. Pojedinci koji nisu znanjem i iskustvom dorasli zadacima nametali su se pretnjama i političkim vezama da uđu u naše redove da bi ostvarili lične benefite.  Ipak, vreme takvima izmiče ispod nogu. Vlada im sve više smanjuje prostor. Nema sumnje da ono kroz šta je prošla Amerika čeka i druge u Evropi. Prodaja magle i punjenje vlastitih džepova, na račun tuđih nevolja, izgleda da prolazi polako u nepovrat.

Pobeda Trampa je grandiozan, veličanstven i svetao događaj. To je temelj gradnje drugačijeg sveta. Velika je to revolucija i mi se radujemo toj pobedi, jer ona znači i našu pobedu prema istini i boljoj budućnosti. Mi smo se čitavi period svog postojanja borili za pobedu pravednosti, znanja, nenametljivosti  i protiv vrednosti koje urušavaju naše nacionalne interese, te za otvaranje prostora našim pronalazačima i našem umu. Primali smo i ruske i zapadne naučnike, jer smo znali da nauka treba svima i da pripada svima. Globalisti su nas zaustavili i zaposeli na svim tezgama. Nepoverenje prema svojim građanima, prema vladajućim elitama bio je program globalista. Sada nam se pruža prilika da stvari gledamo drugačije da hrabrije, sopstvenim snagama, gradimo budućnost i da se vlasti, još smelije, okrenu vođenju države, jačanju institucija i održivih strategija bez straha od „obojenih revolucija“. Godinama smo se borili da bi pripremili naše društvo da se okrene vlastitoj pameti i našim resursima. Znali smo da će se i Amerika morati okretati sebi, da je disperzija proizvodnje po svetu, bankarski diktati  i izvoz sile  korist kompanijama ali ne, dovoljno, i matičnoj državi.

Svesni smo da ništa neće ići brzo i da smo mi grdno platili politiku samovolje, hegemonizma nadnacionalnih svetskih elita, ali je potrebno da se svi uključimo svojim znanjem i projektima u stvaranju novog doba. Danas vidimo da nema zamene za politiku vlastitih nacionalnih interesa nikakvom unipolarnosti. Svet je već bio došao na rub katastrofe. Uvereni smo da nadolazi olakšanje i prostor da se svako bavi svojim poslom, da čuva svoje resurse i razvija svoje tržište a da na inostrano tržište idemo po ono što nemamo i da nudimo ono što imamo viška i u čem smo konkurentni.

Mi smo uman i snalažljiv narod, narod izgrađenog gena i velike svesti o državi i veri znaćemo mi pronaći put. Snalazili smo se u nemogućim uslovima i divili svet našom dovitljivošću. Ono što nikada nismo vrednovali, niti znali izvesti kao robu, je znanje naših ljudi, koji svojim umom i veštinama razvijaju tuđe kompanije po svetu. Valja nam svima skupa zatrpati izvorišta mržnje i zavisti, okupiti se oko umnih ljudi i razviti Srbiju.

Srbija ima resurse i vredne ljude samo ih treba ohrabriti, podržati, organizovati i usmeriti. „Mangupima“ u vlastitim redovima treba ponuditi prestojavanje da svoje znanje i lukavost ne koriste za urušavanje institucija i sistema nego da ga upotrebe u društveno korisne aktivnosti. Prestanimo mrziti i proganjati one koji su uspeli svojim znanjem i realnim poslom, nego im omogućimo da uče i one kojima takvo znanje nedostaje. Izmirimo se u sebi i okolo sebe. Srbija je zemlja u poziciji da miri narode i religije jer se nalazi na takvom vrhu podele svetova.

Predlagali smo da u Beogradu izgradimo najveću kulu-hram nauke, inovacija i razvoja mesto spajanja i pomirenja pod nazivom “Nikola Tesla”, jer pronalasci Nikole Tesle ujedinjuju svet.  Bog nam je podario mnogo, a mi koristimo malo. Imamo reke, vode, jezera, planine i plodne ravnice- možemo da hranimo troduplo više naroda. Ne dozvolimo da nam pojedini građani hranu traže po kontejnerima. Pokažimo više saosećanja sa siromašnima i nemoćnima jer uskoro možemo da budemo i sami u takvoj poziciji. Pomozimo deci, jer ona nisu samo sreća roditelja nego i čitavog društva. Promenimo se! Budimo inovativni, vredni, obrazovani, uljudni, srećni i opušteni ljudi, koji znaju uživati u dobroti i lepoti života i suživota. Uživajmo u onome što radimo i gradimo. Učinimo sve da nam deca ostaju u Srbiji i da im ona bude dobro mesto za život. Veselimo se uspehu svog komšije kao svom! Dobro je imati zadovoljnog i bogatog komšiju.

Uživajmo u promenama na svetskoj sceni kao potsticaju da menjamo sebe.  Zato je srpskoj inteligenciji veliki zadatak da pomogne narodu i vlastima a ne da se stavlja po strani i da kritikuje one kojima je potrebno pomoći. Nije Srbija vlasništvo pojedinaca nego svih nas i nemamo pravo da se delimo i svađamo i držimo po strani. Svađe i beskorisno rasutu energiju upotrebimo u kreativnost, toleranciju i stvaralaštvo. Pronalazimo nove tehnologije, nove proizvode, nove organizacione oblike i efikasne pravne norme. Oni koji sebe prepoznaju kao kreativce i imaju inovativni potencijal pozivamo da nam se pridruže, da zajedno doprinesemo i gradimo mesto boljeg života. Evropska akademija nauka je osnovana s ciljem da stvara nova znanja, nove patente, inovacije i programe, i da promoviše evropske vrednosti koje se ne kose sa našim nacionalnim interesima, te da pomaže razvoju zemlje radi izgradnje prosperitetne budućnosti.

Okupljamo i inostrane članove da bi sticali i razmenjivali iskustva i znanja. Oni kojima je samo novac molitva prazna su duha, ma kako se predstavljali. Oni koji znaju i imaju dužni su pomoći onima koji ne znaju i nemaju.

Predsednik Akademije.