Nov 152016
 

EVROPSKA AKADEMIJA NAUKA, u okviru manifestacije “Dani evropske baštine”, odazvala se zahtevu Gradskog sekretarijata za privredu, da učestvuje sa svojom izložbom  „Nauka , inovacije razvoj“ u Opštini Savski venac. Predsednik Akademije je konstatovao da se na području ove opštine realizuje najveći inovacioni projekat “Beograd na vodi” i uputio čestitke Premjeru i ekipi na toj inovaciji i novoj viziji Beograda, te izrazio podršku naučnika i pronalazačatom projektu.

Povezana slikaPovezana slikaSlikovni rezultat za avioni matic

Na izložbi su predstavljni projekti i pronalasci koji su prošli sve faze do implementacije u proizvodnju. Prikazana je ratarska mašina Stanka Mandića, Laki avioni Milorada Matića, oscilacione naprave Veljka Milkovića, ekološki bebi “Bieko” program mr. Snježane Maksimović, nove sorte pšenice prof.dr Nenada Đurića, medijum za pokretljivost spermatozoida prof.dr Mirka Predojevića, tehnologije u geotermiji Andrije Cerovine, etažni staklenici i plastenici Nikole Japundžića i drugi relevantni projekti.  Prilikom otvaranja Izložbe predsednica opštine Savski venac, Irene Vujović izrazila je svoje zadovoljstvo što joj je pripala čast da otvori ovu prestižnu i za razvoj društva važna ostvarenja. Na izložbi je prikazana videoprezentacija postignuća i razvoja Akademije.

Predsednik Evropske akademije nauka, akademik Petar baron Rajačić uručio je Povelju-počasnog člana predsednici opštine Savski Venac, Ireni Vujović i zahvalio se na dosadašnjoj saradnji i podršci projektima i ostvarenjima Akademije.

TV Studio B popratio je ovu manifestaciju i na svome portalu objavio dole navedenu vest.20160923_130952